uKit
Întrebări și răspunsuri

AmoCRM este un sistem pentru administrarea relațiilor cu clienții (CRM). Vă ajută să țineți evidența tuturor comenzilor trimite prin intermediul formularelor de contact de pe website-ului dvs. Puteți activa AmoCRM pentru toate formularele de feedback, ferestrele tip pop-up și widget-ul Produs.

Notă: AmoCRM este un serviciu cu plată. Pentru mai multe informații cu privire la planurile tarifare și termeni, vă invităm să vizitați website-ul acestora.

Widget-ul AmoCRM poate fi conectat în cadrul secțiunii Widget-uri site din Panoul Administrativ al site-ului.

Vi se va oferi posibilitatea de a crea un cont prin direct din Panoul Administrativ sau, dacă aveți deja unul, puteți să-l conectați chiar acolo.

Crearea unui cont nou

Pentru a crea un cont nou, trebuie să introduceți numele dvs. și adresa de e-mail. Parola pentru a accesa sistemul AmoCRM va fi transmisă pe adresa de e-mail. Apoi, dați click pe butonul Creare cont pentru a conecta sistemul CRM.

Pentru a finaliza înregistrarea, autentificați-vă în AmoCRM și finalizați procesul de înregistrare prin introducerea informațiilor necesare.

Unde găsesc adresa contului, e-mail-ul și cheia API?

Dacă aveți deja un cont AmoCRM, puteți să-l conectați dând click pe Conectează un cont existent și adăugați detaliile contului dvs. Acestea sunt:

  • Adresă cont. Aici trebuie să specificați subdomeniul contului dvs. AmoCRM.
  • E-mail AmoCRM. În cadrul acestui câmp, introduceți adresa de e-mail cu care ați înregistrat contul. Pentru a afla adresa, accesați secțiunea Settings > Users & Rights. Identificați contul de administrator și specificați adresa de e-mail.

  • Cheia API. Această cheie este necesară pentru a conecta contul la constructor. Aceasta este disponibilă în cadrul tabu-ului API din secțiunea Settings .

Configurare formulare

Notă:

Verificați adresa dvs. de e-mail pentru a vă asigura de funcționarea corectă a formularelor de contact.

După ce ați conectat AmoCRM, toate mesajele trimise de către clienții dvs. prin intermediul formularelor de contact vor fi vizibile în cadrul secțiunii Leads. În plus, fiecare client poate fi înregistrat în cadrul secțiunii Lists.

Dacă doriți ca toți clienții să fie înregistrați în cadrul listelor, asigurați-vă că ați configurat câmpurile necesare din cadrul formularelor. Pentru generarea contactului în cadrul secțiunii Lists , stabiliți câmpul Name va obligatoriu. De asemenea, vă recomandăm să includeți cel puțin unul dintre următoarele câmpuri, în cadrul formularului: E-mail sau Număr de telefon.

Puteți configura următoarele formulare:

  • Formularul de contact
  • Ferestre tip pop-up
  • Formularele de comandă din magazinul online

Formularul de contact

În setările formularului de contact, activați câmpul Nume și definiți-l ca fiind obligatoriu. De asemenea, este recomandat să activați câmpurile E-mail sau Telefon. Astfel, veți putea împărți clienții în categorii mai clare și să le oferiți informații mai precise.

Ferestre tip pop-up

Ferestrele tip pop-up au aceeași configurație logică. În mod standard, câmpurile E-mail și Telefon sunt active aici.

Atenție!

În mod implicit, câmpul Nume nu este activat în cadrul ferestrelor tip pop-up. Dacă doriți să colectați date pentru aceste formulare, trebuie să setați acest câmp ca obligatoriu.

Notă:

Dacă nu sunteți sigur că ați ales câmpul corect pentru formularul dvs., vă recomandăm să-l ștergeți pe cel existent și să-l adăugați din nou.

Formulare de comandă din Magazinul Online

Accesați setările magazinului pentru a activa câmpurile dorite. Mergeți în tab-ul Formular de comandă și asigurați-vă că sunt active câmpurile necesare (1) precum Nume și E-mail. Aceste câmpuri sunt marcate cu pictograme speciale. În cazul în care câmpurile sunt dezactivate, le puteți activa și stabili tipul dorit.