uKit
FAQ – Interfață

uKit este organizat în două părți pentru a lucra mai ușor cu website-ul dvs., și anume Panoul Administrativ și Constructor.

PANOUL ADMINISTRATIV

De fiecare dată când vă autentificați în contul dvs., veți putea vedea toate activitățile într-un singur loc, prin intermediul Panoului Administrativ uKit. De aici, puteți administra website-ul și realiza următoarele acțiuni:

 1. Vizualiza lista tuturor website-urilor proprii, precum și să creați unul nou. Selectând un alt site din listă, informațiile din Panoul Administrativ se vor modifica, astfel încât să reflecte datele site-ului ales.
 2. Accesa modul de editare al website-ului selectat.
 3. Publica website-ul.
 4. Achiziționa un abonament.

În partea inferioară a Panoului Administrativ, puteți:

 1. Administra plățile și vizualiza istoricul acestora.
 2. Achiziționa un domeniu personalizat sau conecta unul existent, precum și să administrați setările domeniului.
 3. Conecta Google Analytics și vizualiza statisticile vizitatorilor.
 4. Utiliza instrumentul de Promovare pentru a analiza nivelul de optimizare a website-ului pentru motoarele de căutare. Tot aici puteți verifica site-ul prin intermediul Google Search Console și marca locația acestuia pe Google Maps.
 5. Ascunde website-ul, astfel încât să nu fie vizibil publicului.
 6. Contacta echipa de Asistență Tehnică.

CONSTRUCTOR

Constructorul uKit este locul în care puteți personaliza și modifica website-ul. De aici, puteți modifica imaginile, textele, rearanja/adăuga secțiuni, modifica schemele de culori, adăuga noi elemente, previzualiza website-ul pe diferite dispozitive și multe altele.

Toate modificările se realizează prin intermediul meniului din partea stângă. De asemenea, oferă posibilitatea de a anula sau a reface acțiunile, crea copii de rezervă, publica website-ul și de a accesa direct Panoul Administrativ.

Puteți modifica design-ul website-ului prin accesarea secțiunii Design -> Schimbă design.

Veți fi redirecționat către pagina cu lista design-urilor.

Aici, tot ce trebuie să faceți este să alegeți design-ul dorit și apoi să dați click pe butonul Modifică design. Înlocuirea se va realiza automat și nu veți pierde nicio informație din cele adăugate pe website-ul dvs.

Fiecare element al website-ului este responsive, în sensul că se adaptează la rezoluția ecranului dispozitivului de pe care site-ul este accesat. Pentru a vedea cum arată site-ul pe diferite dispozitive, accesați Constructor -> Previzualizare.

Pe pagina care va apărea, în colțul din stânga sus, puteți selecta tipul dispozitivului și orientarea ecranului.

Numărul de intrări din meniu, afișate înaintea tab-ului Mai multe depinde de rezoluția monitorului dispozitivului de pe care accesați site-ul, precum și de lungimea denumirii elementelor meniului.

Puteți aranja paginile în anumite ierarhii, selectând pagina dorită ca nivel principal. De exemplu:

Click pe meniul de navigare din partea de sus a ecranului și accesați setările acestuia.

Există două modalități de a crea sub-pagini:

1. În meniul din partea stângă, trageți pagina sub pagina dorită, orientată spre dreapta.  

2. Selectați elementul pe care doriți să-l relocați și specificați pagina principală.

Publicați website-ul pentru a aplica toate modificările.

1. Din secțiunea Paginile Site-urilor, creați pagina dorită.

2. Specificați numele în cadrul Setărilor.

3. Treceți cursorul peste bara de navigare și dați click pe aceasta. În panoul din stânga de editare a setărilor, eliminați elementul de meniu corespunzător paginii abia create.

4. Acum că pagina a fost exclusă din meniu, puteți adăuga link-ul către aceasta oriunde doriți pe site. Pentru a face acest lucru, amplasați un Buton, o Imagine sau un Text în locația dorită și adăugați link-ul la pagină.

Treceți cursorul peste bara de navigare (meniu) și dați click pe aceasta. În cadrul panoului de editate din partea stângă, activați opțiunea Meniu fix în partea de sus.

După ce activați opțiunea, puteți stabili și alte setări, precum culoarea fundalului și transparența acestuia.

Puteți împiedica motoarele de căutare să indexeze anumite pagini de pe website, mai puțin Pagina principală. Această opțiune vă este utilă, de exemplu, dacă nu doriți ca informațiile de pe pagină să fie colectate înainte de momentul potrivit.

Pentru activarea acestei opțiuni, accesați secțiunea Paginile site-ului din panoul din partea stângă, dați click pe pictograma cu rotiță și selectați tab-ul SEO.

Click pe formularul de contact pentru a deschide setările acestuia. În meniul din partea stângă puteți personaliza următoarele setări standard ale formularului:

 1. Activa/dezactiva afișarea titlului
 2. Configura câmpurile formularului
 3. Modifica mesajul afișat la trimitere
 4. Stabili adresa de e-mail pentru transmiterea mesajului vizitatorului
 5. Modifica denumirea câmpurilor

Dacă nu doriți ca postările blog-ului să fie afișate complet pe pagină, puteți să le împărțiți cu ajutorul delimitatorului Citește mai mult.

 1. Dați click pe locul în care doriți să împărțiți textul postării
 2. Din meniul din partea stângă selectați Delimitator Citește mai mult

Pentru a modifica dimensiunea widget-ului, amplasați un Spațiu sau un Separator (localizate sub tab-ul Structură) lângă acesta. Treceți cursorul mouse-ului peste widget-ul pe care doriți să-l redimensionați. Un chenar colorat ar trebui să apară pe lateralele widget-ului.

Trageți bordura pentru a redirecționa în funcție de preferințe.

Pentru a stabili înălțimea widget-ului, dați click pe acesta și ajustați înălțimea cu ajutorul butonului de redimensionare din partea de jos a widget-ului.

Link-urile ancoră, sau "page jumps", duc vizitatorii către o anumită locație de pe aceeași pagină. Link-urile ancoră sunt utilizate, de regulă, pe website-urile cu o singură pagină, unde fiecare element din meniu face trimitere către un anumit punct de pe aceeași pagină.

Astfel de link-uri ancoră pot fi stabilite cu ajutorul widget-ului Titlu din meniul din stânga a Constructorului:

1. Amplasați titlurile necesare pe pagină.

2. Deschideți setările link-ului.

3. Sub tab-ul Paginile site-ului, alegeți numele paginii curente și dați click pe semnul + (plus) de lângă acesta pentru a vedea lista opțiunilor.

Acum butonul vă va transfera către ancora specificată.

Un tabel poate fi creat cu ajutorul widget-ului Lista de prețuri

Adăugați-l în locul dorit pe site și dați click pe acesta pentru a-l modifica. Aici puteți modifica denumirea coloanelor, rearanja rândurile, crea noi câmpuri, introduce descrieri și adăuga butoane.

Aveți posibilitatea de a activa/dezactiva widget-urile prezente în partea superioară/inferioară a website-ului. Pentru aceasta, treceți cursorul peste secțiunea dorită și dați click pe pictograma cu rotiță.

Aveți posibilitatea de a activa/dezactiva widget-urile prezente în partea superioară/inferioară a website-ului. Pentru aceasta, treceți cursorul peste secțiunea dorită și dați click pe pictograma cu rotiță.

Dacă aveți nevoie să realizați modificări mai avansate la cele două zone, contactați echipa de Asistență Tehnică.

În primul rând, selectați elementul sau textul pe care doriți să adăugați link-ul. Apoi, dați click pe butonul Link care va apărea deasupra elementului sau textului selectat. În fereastra care se va deschide, stabiliți pagina către care va trimite elementul în cauză. Poate fi o pagină externă sau una din cadrul site-ului. De asemenea, puteți specifica modul de deschidere a paginii - într-o fereastră nouă sau în cea curentă.

Dacă butonul Link nu apare, înseamnă că elementului sau textului în cauză nu i se poate atașa un link.

Alegeți imaginea pe care doriți să o modificați și dați click pe pictograma de tăiere a imaginii:

Evidențiați zona dorită a imaginii cu ajutorul unui chenar iar apoi selectați căsuța:

În timp ce modificați website-ul, accesați tab-ul Design și schimbați schema de culori:

Planul Pro vă oferă acces la opțiunea de creare a schemelor de culori personalizate:

Pentru a adăuga un widget pentru rețele sociale pe website-ul dvs., accesați tab-ul Constructor din meniul lateral al site-ului, apoi Widget-uri -> Social. Trageți widget-ul și amplasați-l pe locul dorit de pe website.

 

Din păcate, nu puteți modifica font-ul, deoarece acestea este predefinit în funcție de design-ul pe care-l utilizați. Însă, puteți oricând să schimbați design-ul folosit cu un altul care are font-ul ideal pentru dvs.

 

Opțiunea pentru activarea versiunii pentru cei cu deficiențe de vedere este localizată în secțiunea Design a Constructorului. 

În setările avansate, puteți stabili culoarea barei, precum și alinierea butonului de modificare.