uKit
FAQ – Promovare

Promovarea website-ului necesită o abordare metodică și actualizări periodice. Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă recomandăm să vă concentrați pe următoarele aspecte:

CONȚINUT

Acesta trebuie să fie original și să fie atribuit unor cuvinte cheie, în funcție de domeniul de activitate. Un conținut unic (articole, imagini, material video și audio originale) are o influență majoră în promovarea website-ului în motoarele de căutare, așadar trebuie să acordați o atenție sporită acestui aspect.

OPTIMIZARE INTERNĂ

Codul generat de uKit este semantic, conform cu standardele și complet optimizat SEO. Tot ce trebuie să faceți este să utilizați instrumentele noastre SEO, să vă concentrați pe structura și design-ul website-ului, să completați corect meta tag-urile, să conectați corect paginile din cadrul site-ului și să atașați un domeniu personalizat precum site.com.

Un meta tag Title trebuie să fie scurt, clar și să descrie activitatea dvs. (de exemplu: uKit - Constructor de website-uri pentru afaceri). Conținutul acestui meta tag este afișat în cadrul rezultatelor motoarelor de căutare și în bara pentru adresă a browser-ului:

Următorul meta tag important este Description, iar acesta ar trebui să conțină o scurtă descriere a paginii. Dacă acesta este completat corect, motoarele de căutare creează un fragment - o descriere pe scurt a paginii - având la bază această informație.

Meta tag-ul Keywords ar trebui să conțină cuvinte cheie care descriu conținutul paginii. Acestea pot fi atât cuvinte independente, cât și fraze - cel mai important este ca toate cuvintele cheie menționate să fie incluse în textul paginii.

Aflați mai multe informații cu privire la meta tag-uri

Cu ajutorul instrumentului nostru de Promovare, puteți evalua nivelul de optimizare a website-ului, pentru a vedea dacă este pregătit pentru publicare sau mai trebuie să lucrați la acesta. Website-ul se află în zona verde? Asta înseamnă că este pregătit pentru motoarele de căutare și puteți continua cu optimizarea offsite. 

OPTIMIZARE OFFSITE

O modalitate prin care puteți atrage vizitatori este de a avea resurse tematice care fac legătura la website-ul dvs. Utilizați promovarea, încercați să atrageți atenția bloggerilor care ar putea scrie despre afacerea dvs, adăugați link-ul site-ului la profilul dvs. din cadrul rețelelor sociale etc.

Dacă afacerea dvs. este una de interes pentru persoanele dintr-o anumită zonă, o altă modalitate prin care puteți să vă faceți simțită prezența este să vă adăugați compania în cadrul Google My Business și să vă semnalați locația pe Google Maps. Acest lucru poate fi realizat direct prin intermediul Panoului Administrativ uKit -> Promovare -> Localizare afacere.

Pentru a fi mai comod pentru dvs., am automatizat și procesul de verificare a site-ului prin Google. În Panoul Administrativ, accesați secțiunea Promovare -> Webmaster -> Google Search Console și dați click pe butonul Adaugă website nou. Veți avea posibilitatea de a vizualiza nivelul site-ului și să vă asigurați că Google vă indexează paginile în mod regulat.

De asemenea, vă recomandăm să consultați și sfaturile Google pentru webmasteri.

 

Fiecare pagină pe care o creați vine cu propriul set de opțiuni SEO, extrem de util pentru promovarea website-ului. Pentru a-l personaliza, trebuie doar să dați click pe pictograma cu rotiță din dreptul numelui paginii -> SEO.

Aici puteți adăuga următoarele meta tag-uri: Title, Description și Keywords.

Sub tab-ul SEO, completați meta tag-urile Title, Description și Keywords. Pentru a aplica modificările, trebuie să dați click pe orice zonă dinafara ferestrei cu setări, iar apoi să publicați din nou website-ul.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de verificarea site-ului cu motoare de căutare, precum Google este să-l publicați. Puteți face acest lucru prin intermediul Panoului Administrativ sau în modul Constructor, prin meniul din stânga.

Acum că site-ul este publicat, accesați Panoul Administrativ dând click pe iconița U din colțul stânga sus. Aici, accesați secțiunea Promovare -> Webmaster -> Google Search Console -> Adaugă website nou. Autentificați-vă în contul dvs. Google, sau creați unul nou dacă nu aveți deja unul.

Atunci când website-ul a fost transmis cu succes către Google, veți putea vedea următorul mesaj:

Asta înseamnă că website-ul dvs. va apărea în curând în cadrul rezultatelor căutării Google.

 

Ca regulă, un website apare în rezultatele unei căutări în aproximativ o lună. Asigurați-vă că ați verificat website-ul prin intermediul Google Search Console, pentru a grăbi procesul.

 

Accesați Panoul Administrativ al website-ului, secțiunea Statistici. Aici puteți să vă conectați propriul cont Google Analytics.

 

Pentru a vedea câte persoane v-au vizitat website-ul, trebuie să vă conectați contul Google Analytics.

Pentru aceasta, dați click pe logo-ul uKit din colțul stânga sus pentru a accesa direct Panoul Administrativ. De aici, accesați secțiunea Statistici -> Google Analytics -> Conectare.

Autentificați-vă în cadrul Google Analytics cu ajutorul contului dvs. Google și acceptați permisiunile solicitate. Când website-ul este conectat cu succes la Google Analytics, veți vedea următorul mesaj:

Creați un cont dând click pe butonul corespunzător și urmați instrucțiunile prezentate în ghidul de sub buton.

Acum ID-ul de urmărire a fost adăugat cu succes pe website-ul dvs.

Fiecare website uKit are un sitemap XML care ajută Google sau alte motoare de căutare să descopere și să indexeze mai rapid și mai corect website-ul dvs. 

Puteți accesa sitemap-ul dvs. prin adăugarea "sitemap.xml" la finalul adresei site-ului. De exemplu: site.ulcraft.com/sitemap.xml

Un obiectiv reprezintă acțiunea finalizată a unui vizitator pe website: click pe un buton, trimiterea unei solicitări, un apel sau alte activități care contribuie la succesul site-ului.

Înainte de a seta obiectivele, asigurați-vă că website-ul uKit este conectat la contul dvs. Google Analytics. Puteți verifica acest aspect în cadrul secțiunii Statistici din Panoul Administrativ.

Obiectivele pot fi stabilite pentru următoarele elemente de pe website:

  • Widgetul Buton 
  • Widgetul Apelare client
  • Widgetul Formular de contact
  • Ferestrele tip pop-up

Pentru a stabili un obiectiv pentru un element de pe site, dați click pe acesta și selectați Statistici din meniul care va apărea în partea stângă. Apoi, activați Obiective pe Google Analytics și copiați eticheta.

În continuare, trebuie să vă autentificați în contul dvs. Google Analytics, să creați un obiectiv și să adăugați eticheta copiată anterior.

Pentru instrucțiuni complete pentru lucrul cu obiective, vă invităm să consultați informațiile disponibile în cadrul acestui articol.

Notă: Adăugarea obiectivelor este o opțiune disponibilă în cadrul abonamentelor Premium+ și Pro.

O redirecționare 301 este un transfer permanent de la un URL la altul. În teorie, acesta este răspunsul serverului la solicitarea pe care o primește, informând că adresa a fost modificată în mod permanent. Ca rezultat, vizitatorul website-ului și motoarele de căutare sunt redirecționate către noul URL, diferit față de cel introdus inițial în browser, sau selectat din rezultatul motorului de căutare.

De ce să utilizați o redirecționare 301?

Acest tip de redirecționare vă permite să transferați rangul link-ului de la o pagină la alta. Aceasta este utilizată, în mod obișnuit, în următoarele situații:

  • schimbarea URL-ului paginii
  • contopirea paginilor duplicate
  • mutarea unui website de la un domeniu la altul
  • redirecționarea de la www la versiunea non-www a paginilor website-ului

Cum să setați o redirecționare 301?

Deschideți secțiunea Setări:

Accesați tab-ul Redirecționare 301:

Furnizați adresele paginilor noi și vechi și apoi salvați modificările.