uKit
FAQ – Widget-uri

Pentru a crea un magazin online prin intermediul uKit, trebuie să utilizați widget-ul Produs. În momentul în care adăugați widget-ul pe site, setările magazinului se activează automat.

În setările widget-ului Produs, puteți:

 

 

Puteți adăuga oricât de multe produse doriți. Pentru a naviga către setările magazinului, dați click pe pictograma cu coșul de cumpărături din colțul dreapta sus al Constructorului:

 

 

De aici, puteți accesa următoarele tab-uri:

 • Setări - vă permite să selectați moneda magazinului și să stabiliți acțiunea care va avea loc la adăugarea produsului în coșul de cumpărături.
 • Formularul de comandă - vă permite să specificați adresele de contact la care vor fi transmise notificările magazinului, câmpurile din formularul de comandă, dar și textul mesajului care va fi transmis către client.
 • Livrare - vă permite să vă administrați metodele de livrare. Acestea pot fi stabilite ca fiind atât gratuite, cât și cu un tarif fix.
 • Plățile - vă permite să modificați metodele de plată care vor fi disponibile clientului.

 

Notă: Pentru moment, magazinul online este în faza de testare beta, astfel încât acum este disponibil gratuit, indiferent de planul tarifar.

De asemenea, puteți personaliza aspectul și modul de funcționare al coșului de cumpărături, dând click pe acesta. Puteți stabili culoarea coșului și textul care apare pe acesta.

 

Widget-urile sunt secțiuni esențiale ale website-ului dvs. În cadrul Constructorului, sub tab-ul Widget-uri, este disponibilă o colecție considerabilă de widget-uri, pe care o extindem în permanență pentru a vă oferi cât mai multe opțiuni pentru website-ul dvs. 

Acestea sunt grupate în mai multe categorii:

 • General
 • Structură
 • Conținut
 • Media
 • Contact
 • Social

GENERAL
Așa cum o spune și numele, aici sunt incluse elemente generale, de bază, pentru un website. Printre acestea sunt elementele bazate pe text, precum Titlu, Text, Citat, elemente multimedia precum Imagine, Pictogramă, Slider și Buton. Aici poate fi găsit și widget-ul Cod HTML, vizibil doar utilizatorilor care au achiziționat abonamentul Pro.

STRUCTURĂ
Widget-urile din această categorie vă ajută să vă organizați aspectul website-ului, cu ajutorul spațiilor și separatorilor.

CONȚINUT
Sub tab-ul Conținut, veți regăsi numeroase widget-uri care vă permit să adăugați conținut de tipuri diferite, pe website-ul dvs. De exemplu, widget-urile Card și Listă de prețuri vă vor ajuta să vă prezentați produsele într-o manieră vizuală plăcută și să descrieți proprietățile acestora. Dacă doriți să comercializați produsele direct prin intermediul site-ului, puteți utiliza widget-ul Magazin Ecwid. Alte widget-uri vă vor permite, de asemenea, să distribuiți diferite tipuri de conținut.

MEDIA
Aceste widget-uri vă permit să distribuiți un conținut media, precum fișiere, video, muzică și prezentări.

CONTACT
Widget-urile de contact vă pot ajuta vizitatorii să vă contacteze, să se aboneze la diferite tipuri de newslettere, să interacționeze prin intermediul formularului de contact, să solicite să fie apelat sau să primească suport prin intermediul chat-ului live de pe site-ul dvs.

SOCIAL
Elementele sociale sunt ideale pentru adăugarea widget-urilor diferitelor rețele sociale pe website, astfel încât vizitatorii să vă poată găsi cu ușurință pe Facebook, Twitter etc.

Toate widget-urile din cadrul uKit pot fi personalizate. Puteți și chiar e recomandat să le modificați, astfel încât să se plieze complet pe conținutul website-ului, în loc să lăsați conținutul standard. Primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru modificarea unui widget, este să dați click pe acesta iar un panou cu toate setările care pot fi personalizate va apărea în partea stângă.

Mai jos se regăsește lista cu widget-urile principale, a cărei personalizare este esențială pentru website-ul dvs.:

 

Pentru a naviga către formularul de editare a informațiilor de contact, trebuie să dați click pe pictograma tip creion din dreptul elementului dorit. În fereastra care va apărea în partea dreaptă, veți putea oferi datele dvs. de contact. Dacă aveți mai multe sedii, le puteți specifica dând click pe butonul Adaugă pentru a crea un sediu nou.

În formularul pentru modificarea datelor de contact, puteți completa câmpurile standard iar, dacă acestea nu sunt suficiente, puteți chiar și adăuga unele noi.

Pentru a modifica numele unui câmp suplimentar pe care l-ați creat, dați click pe pictograma creion din dreptul acestuia. În cazul în care nu mai aveți nevoie de câmp, click pe pictograma coș și acesta va fi șters din lista câmpurilor cu datele de contact. Dacă doriți să rearanjați ordinea câmpurilor, trageți elementul și mutați-l în locul dorit.

În cadrul setărilor puteți configura aspectul câmpurilor.

Widget-ul Rețele sociale vă permite să adăugați butoanele rețelelor sociale pe website-ul dvs., astfel încât vizitatorii să vă acceseze imediat și paginile din cadrul acestora. Butoanele îi pot transfera către o comunitate, un grup, o pagină personală sau chiar către o pagină publică. În setările widget-ului, trebuie să activați rețelele sociale care doriți să fie afișate și să specificați link-urile acestora.

Puteți rearanja rețelele sociale prin tragerea și mutarea acestora, prin intermediul panoului din partea stângă.

Widget-ul Hărți vă va ajuta potențialii clienți să vă găsească mult mai ușor, să obțină indicații către locația în care vă aflați și chiar să descopere programul de lucru.

Tipuri de hărți

La amplasarea unui widget, aveți la dispoziție 3 variante din care puteți alege: Google Maps, Yandex.Maps și Bing Maps. În cazuri rare se poate întâmpla ca adresa dvs. să nu se regăsească pe hartă. Într-o astfel de situație, încercați să selectați un alt serviciu pentru hartă (din cele 3 variante).

Marcator hartă

Dacă v-ați adăugat deja informațiile în cadrul widget-ului Date de contact, adresa specificată acolo va fi utilizată și ca marcator pe hartă. Pentru a adăuga unul nou, trebuie să introduceți ori adresa completă, ori coordonatele locației. În plus, cu siguranță veți vrea să adăugați un titlu sau o descriere pentru marcator - acestea vor apărea atunci când veți da click pe el. Dacă aveți mai multe sedii, puteți să le adăugați pe toate dând click pe butonul Adaugă marcator nou.

Adăugați widget-uri pentru rețelele sociale populare direct pe site: Facebook, Instagram, Twitter și Pinterest. Pentru a le conecta, trebuie doar să introduceți link-ul către profilul din rețeaua socială, iar apoi puteți merge la stabilirea aspectului widget-ului.

Widget-ul Video vă oferă posibilitatea de a adăuga video-uri pe paginile dvs. Puteți utiliza video-uri găzduite de furnizor populari, printre care YouTube și Vimeo. După amplasarea widget-ului pe site, trebuie să accesați setările acestuia și să introduceți link-ul către video-ul pe care doriți să-l afișați.

Notă: Înainte de adăugarea unui video pe website-ul uKit, asigurați-vă că setările video-ului permit afișarea acestuia pe website-uri terțe.

Dacă doriți o comunicare mai activă cu utilizatorii dvs, un chat live este soluția ideală. Acesta vă poate ajuta să monitorizați traficul în timp real și să oferiți suport live clienților dvs. 

Pentru a adăuga un widget pentru chat live, accesați din meniul din partea stângă Constructor -> Widget-uri > Contact. Aici aveți la dispoziție 3 variante pentru chat live: LiveChat, JivoChat și Live Agent.

Trageți widget-ul și amplasați-l în locul dorit de pe pagină: în colțul din dreapta sau din stânga jos. Click pe widget pentru a accesa setările acestuia și conecta un cont existent, sau crea unul nou.

 

Un magazin online poate fi creat cu ajutorul widget-ului Ecwid: Constructor -> Conținut -> Magazin Ecwid. Adăugați widget-ul în locul dorit pe website și dați click pe acesta. În partea stângă se va deschide meniul cu setările pentru Ecwid - aici este necesar să conectați un cont existent Ecwid sau să creați unul nou. Pentru informații detaliate cu privire la magazinul Ecwid, vă invităm să consultați pagina http://www.ecwid.com/pricing.

Alternativ, un magazin online poate fi creat prin intermediul widget-ului Card: Constructor -> Conținut -> Card. Adăugați widget-ul în locul dorit pe website și apoi stabiliți design-ul acestora. Puteți personaliza cardul prin adăugarea unei imagini de produs, descriere, preț. Pentru a oferi vizitatorilor posibilitatea de a plasa comenzi, conectați fereastra de comandă la butoane. Puteți adăuga oricâte cardul doriți, în funcție de necesitățile dvs.

Există două variante pentru a face acest lucru:

#1 Un magazin online poate fi creat prin intermediul widget-ului Card: Constructor -> Conținut -> Card. Adăugați widget-ul în locul dorit pe website și apoi stabiliți design-ul acestora. Puteți personaliza cardul prin adăugarea unei imagini de produs, descriere, preț și un buton de acțiune (de exemplu pentru lansarea comenzii). Puteți adăuga oricâte cardul doriți, în funcție de necesitățile dvs.

#2 Puteți adăuga o listă de prețuri cu descrierea completă a produselor și serviciilor. Pentru aceasta, în cadrul Constructorului, accesați tab-ul Conținut și selectați widget-ul Listă de prețuri și trageți-l în locul dorit pe website.
Pentru a configura câmpurile, dați click pe lista de prețuri și editați setările din meniul din partea din stânga. De asemenea, puteți atribui un formular de comandă butoanelor din lista de prețuri. Astfel, vizitatorii website-ului dvs. vor avea posibilitatea să plaseze comenzi pentru produsele și serviciile pe care le oferiți.

 

Puteți adăuga până la 10 imagini în cadrul widget-ului Slider.
Dacă doriți ca slider-ul să nu conțină texte sau butoane, luați în considerare utilizarea widget-ului Galerie și selectarea tipului de design Slideshow. În acest caz, numărul de imagini pe care le puteți adăuga este nelimitat.

 

Puteți permite comentariile la postările dvs. din cadrul secțiunii Blog de pe website-ul dvs. Pentru a crea un blog, din meniul din partea stângă a site-ului selectați Paginile site-ului -> Adaugă pagină -> Știri

Creați primul articol și dați click pe acesta pentru a deschide meniul cu setări, în partea stângă. Aici, activați sistemul de comentarii Disqus.

Dați click pe mesajul Disqus care va apărea sub postare.

Conectați un cont existent Disqus sau creați unul nou.

Pentru a adăuga un fișier pe website-ul dvs. utilizați widget-ul Fișier. Acesta poate fi găsit în panoul din stânga a Constructorului, sub tab-ul Media.

Dimensiunea maximă pentru fișiere este de 30 MB.

 

În modul Constructor, selectați widgetul Produs și accesați setările acestuia. În panoul din partea stângă, în secțiunea Opțiuni produs, dați click pe Adaugă opțiune:

În fereastra care se va deschide, stabiliți valorile și modificatorii. Per total, puteți crea până la 3 opțiuni cu un număr nelimitat de valori.

Pentru fiecare variantă de produs, în câmpul Adaos puteți adăuga un modificator pentru prețul inițial. Acesta este adăugat sau scăzut și poate fi reprezentat de o valoare fixă sau de un procent din valoarea produsului. Pentru a utiliza procent din valoare, este suficient să introduceți procentajul prin intermediul semnului % iar pentru a scădea o valoare fixă, introduceți semnul - (minus). Dacă nu doriți prețul original să fie modificat, lăsați gol câmpul Adaos.

Mergeți la setările magazinului și accesați tab-ul Plată. În secțiunea Conectare metode de plată, selectați PayPal și dați click pe Conectează:

Dacă nu aveți un cont în cadrul sistemului de plăți PayPal, trebuie să vă creați unul.

Accesați setările magazinului online și deschideți tab-ul Plată. În secțiunea Conectare metode de plată, selectați Wallet One și dați click pe Conectează:

Dacă nu aveți un cont în cadrul acestui sistem de plăți, asigurați-vă că vă creați unul.

Specificați ID Magazin (este afișat în cadrul setărilor contului Wallet One).

Cum obțin cheia MD5?

În setările magazinului uKit, introduceți cheia în câmpul Semnătură digitală (cheia MD5). Aceasta se regăsește în setările contului Wallet One, la tab-ul Integration. Pentru a o copia, activați opțiunea MD5 din dreptul EDS creation method.

Copiați URL-ul scriptului din uKit și introduceți-l în setările contului Wallet One.

Puteți păstra numele implicit al metodei de plată și descrierea sa sau puteți să le modificați după preferințe. După ce ați completat formularul, click pe butonul Conectare.

AmoCRM este un sistem pentru administrarea relațiilor cu clienții (CRM). Vă ajută să țineți evidența tuturor comenzilor trimite prin intermediul formularelor de contact de pe website-ului dvs. Puteți activa AmoCRM pentru toate formularele de feedback, ferestrele tip pop-up și widget-ul Produs.

Notă: AmoCRM este un serviciu cu plată. Pentru mai multe informații cu privire la planurile tarifare și termeni, vă invităm să vizitați website-ul acestora.

Widget-ul AmoCRM poate fi conectat în cadrul secțiunii Widget-uri site din Panoul Administrativ al site-ului.

Vi se va oferi posibilitatea de a crea un cont prin direct din Panoul Administrativ sau, dacă aveți deja unul, puteți să-l conectați chiar acolo.

Crearea unui cont nou

Pentru a crea un cont nou, trebuie să introduceți numele dvs. și adresa de e-mail. Parola pentru a accesa sistemul AmoCRM va fi transmisă pe adresa de e-mail. Apoi, dați click pe butonul Creare cont pentru a conecta sistemul CRM.

Pentru a finaliza înregistrarea, autentificați-vă în AmoCRM și finalizați procesul de înregistrare prin introducerea informațiilor necesare.

Unde găsesc adresa contului, e-mail-ul și cheia API?

Dacă aveți deja un cont AmoCRM, puteți să-l conectați dând click pe Conectează un cont existent și adăugați detaliile contului dvs. Acestea sunt:

 • Adresă cont. Aici trebuie să specificați subdomeniul contului dvs. AmoCRM.
 • E-mail AmoCRM. În cadrul acestui câmp, introduceți adresa de e-mail cu care ați înregistrat contul. Pentru a afla adresa, accesați secțiunea Settings > Users & Rights. Identificați contul de administrator și specificați adresa de e-mail.

 • Cheia API. Această cheie este necesară pentru a conecta contul la constructor. Aceasta este disponibilă în cadrul tabu-ului API din secțiunea Settings .

Configurare formulare

Notă:

Verificați adresa dvs. de e-mail pentru a vă asigura de funcționarea corectă a formularelor de contact.

După ce ați conectat AmoCRM, toate mesajele trimise de către clienții dvs. prin intermediul formularelor de contact vor fi vizibile în cadrul secțiunii Leads. În plus, fiecare client poate fi înregistrat în cadrul secțiunii Lists.

Dacă doriți ca toți clienții să fie înregistrați în cadrul listelor, asigurați-vă că ați configurat câmpurile necesare din cadrul formularelor. Pentru generarea contactului în cadrul secțiunii Lists , stabiliți câmpul Name va obligatoriu. De asemenea, vă recomandăm să includeți cel puțin unul dintre următoarele câmpuri, în cadrul formularului: E-mail sau Număr de telefon.

Puteți configura următoarele formulare:

 • Formularul de contact
 • Ferestre tip pop-up
 • Formularele de comandă din magazinul online

Formularul de contact

În setările formularului de contact, activați câmpul Nume și definiți-l ca fiind obligatoriu. De asemenea, este recomandat să activați câmpurile E-mail sau Telefon. Astfel, veți putea împărți clienții în categorii mai clare și să le oferiți informații mai precise.

Ferestre tip pop-up

Ferestrele tip pop-up au aceeași configurație logică. În mod standard, câmpurile E-mail și Telefon sunt active aici.

Atenție!

În mod implicit, câmpul Nume nu este activat în cadrul ferestrelor tip pop-up. Dacă doriți să colectați date pentru aceste formulare, trebuie să setați acest câmp ca obligatoriu.

Notă:

Dacă nu sunteți sigur că ați ales câmpul corect pentru formularul dvs., vă recomandăm să-l ștergeți pe cel existent și să-l adăugați din nou.

Formulare de comandă din Magazinul Online

Accesați setările magazinului pentru a activa câmpurile dorite. Mergeți în tab-ul Formular de comandă și asigurați-vă că sunt active câmpurile necesare (1) precum Nume și E-mail. Aceste câmpuri sunt marcate cu pictograme speciale. În cazul în care câmpurile sunt dezactivate, le puteți activa și stabili tipul dorit.