uKit
FAQ – Domenii

Pentru a crea adrese de e-mail personalizate, puteți utiliza orice serviciu care oferă această opțiune, precum domain.yandex.com. Crearea unei adrese de e-mail prin intermediul acestui serviciu este ușoară și rapidă, trebuie doar să urmați pașii prezentați pe site-ul acestora.

Pentru a realiza o adresă de mail în baza domeniului, trebuie să modificați setările DNS ca și confirmare. Dacă aveți întrebări cu privire la crearea unei adrese de e-mail, nu ezitați să contactați echipa de Asistență Tehnică.
 

În secțiunea Domenii din Panoul Administrativ uKit puteți alege să înregistrați sau să conectați unul sau mai multe domenii personalizate, precum mysite.com.

După ce setările au fost configurate, website-ul dvs. va fi disponibil prin intermediul adresei conectate. De asemenea, veți avea posibilitatea de a accesa secțiunea Înregistrări domeniu.

Accesați secțiunea Domenii din Panoul Administrativ:

Dați click pe Cumpără un domeniu.

 

Introduceți denumirea dorită în căsuța de căutare iar sistemul va oferi câteva variante cu diferite extensii. Alegeți domeniul dorit și dați click pe  Achiziționează.

 

Notă:
Asigurați-vă că domeniul selectat este corect. Este imposibil să modificați denumirea acestuia după finalizarea procesului de înregistrare.
Selectați perioada și metoda de plată dorite, introduceți datele necesare și dați click pe Achită.

 

După efectuarea plății, completați datele dvs. urmând instrucțiunile sistemului și conectați domeniul la website-ul dvs.
 

Dacă nu aveți un domeniu personalizat, puteți să-l achiziționați direct prin intermediul uKit. În acest caz, domeniul va fi conectat în mod automat, fără a fi necesare alte acțiuni din partea dvs.

Dacă aveți deja un domeniu, accesați Panoul Administrativ uKit, secțiunea Domenii.

Click pe Conectare domeniu.

 

Introduceți domeniul și dați click pe Conectare:

Confirmați că sunteți proprietarul domeniului dând click pe Da, am înregistrat acest domeniu:

Specifecați serverele de nume uKit prin intermediul registratorului domeniului:

  • ns1.ukit.com
  • ns2.ukit.com
  • ns3.ukit.com

La finalizare, dați click pe Am configurat serverele de nume (NS):

Website-ul va fi disponibil prin noua adresă în 6-72 ore. În mod normal durează până la 24 de ore pentru ca modificările să aibă efect.

Subdomeniul standard precum site.ukit.me nu mai poate fi modificat după crearea website-ului. Pentru a alege un nou subdomeniu, trebuie să creați un site nou.

Însă, ca și alternativă, aveți posibilitatea să achiziționați un domeniu personalizat, precum site.com prin secțiunea Domenii a Panoului Administrativ, sau să vă conectați propriul domeniu achiziționat anterior de la orice registrator de domenii.
 

Puteți conecta un număr nelimitat de domenii la website-ul dvs. uKit.

Unul dintre domeniilor conectate este cel principal. Vizitatorii subdomeniului și a domeniilor secundare, vor fi redirecționați automat către cel principal. Puteți stabili oricare din domeniile conectate ca fiind principal.

 

Dacă ați conectat un domeniu personalizat la website-ul uKit, puteți crea și o adresă personalizată pentru acesta, precum nume@domeniuldvs.com.
În primul rând, trebuie să creați căsuțele de e-mail prin intermediul unui serviciu extern, ex. Gmail for Work. Apoi le puteți conecta prin adăugarea înregistrărilor necesare la domeniu, în cadrul secțiunii Domenii din Panoul Administrativ uKit.

Contactați furnizorul dvs. de hosting pentru e-mail și solicitați-le înregistrările care trebuie adăugate. Apoi, accesați Panoul Administrativ uKit > Domenii > Conectate la website > click pe pictograma cu rotiță > Înregistrări domeniu > Adaugă.

Pentru instrucțiuni pas cu pas despre cum să administrați înregistrările domeniului prin intermediul uKit, click aici.

Puteți administra înregistrările domeniului prin intermediul secțiunii Domenii din Panoul Administrativ uKit. Dați click pe pictograma "rotiță" din dreptul numelui domeniului, selectați tab-ul Înregistrări domeniu în setările care apar și specificați înregistrările CNAME, MX, TXT sau tip A.

Pentru a adăuga alte înregistrări, vă rugăm să contactați echipa de Asistență Tehnică.

uKit are următoarele servere de nume:

  • ns1.ukit.com
  • ns2.ukit.com
  • ns3.ukit.com

 

SSL este un protocol securizat care vă permite să creați un canal sigur între website-ul dvs. și vizitatori.
Certificatul SSL este o semnătură unică digitală a website-ului care este necesar pentru a crea un canal securizat între client și server.

Certificatul SSL vă permite să:

  • Dovediți autenticitatea website-ului și a proprietarului acestuia
  • Oferiți criptarea datelor transmise
  • Vă protejați împotriva falsificării datelor atunci când acestea sunt transmise în rețea

HTTPS este un protocol securizat care vă permite criptarea datelor transmise în cadrul protocolului SSL.

Începând cu luna ianuarie 2017, browserele Firefox și Chrome etichetează ca site-uri sigure doar cele securizate prin HTTPS.

Puteți atașa un certificat SSL la website-ul dvs. uKit în mod gratuit. 

Înainte de activarea certificatului SSL, trebuie să conectați un domeniu propriu la website. Nu este posibil să activați un certificat la subdomeniile de tipul siteulmeu.ukit.me. Puteți achiziționa un domeniu din Panoul Administrativ uKit sau conecta unul deja achiziționat.

Conectarea unui certificat SSL la un website uKit se realizează în mod gratuit, nu trebuie să-l achiziționați de la registratori terți.

Sfat:
De acum, conectarea unui certificat SSL personalizat la un website uKit nu mai este posibilă.

Din momentul în care domeniul a fost conectat cu succes la website, în cadrul Panoului Administrativ, accesați secțiunea Certificate SSL:

Pe pagina care va apărea, dați click pe Activare SSL pentru a activat certificatul pentru website-ul dvs. Conectarea certificatului poate dura până la 1 oră:

După conectarea certificatului, website-ul va fi disponibil prin intermediul protocolului HTTPS.