uKit
FAQ – Domenii

În secțiunea Domenii din Panoul Administrativ, puteți alege, înregistra sau conecta unul sau mai multe domenii personalizate precum site.com.

După ce toate modificările au fost aplicate, website-ul va fi disponibil prin intermediul domeniului conectat. De asemenea, veți putea configura setările acestuia - de exemplu veți putea modifica înregistrări precum A, CNAME, MX și TXT.

 

Da, iată cum: 

1. Autentificați-vă în contul dvs. uKit.

2. Din meniul Panoul Administrativ (partea stângă), accesați secțiunea Domenii -> Cumpără un domeniu.

3. Introduceți domeniul dorit în căsuța de căutare.

4. Click pe Caută

5. Selectați extensia dorită pentru domeniu și dați click pe Achiziționează.

6. Selectați perioada de înregistrare și metoda de plată preferată.

7. Introduceți datele solicitate de sistem și dați click pe Achită.

Felicitări! Acum website-ul dvs. are o adresă oficială prin care poate fi accesat. 

 

Dacă nu aveți deja propriul domeniu, puteți achiziționa unul direct prin intermediul uKit. În acest caz, domeniul va fi conectat automat la website, nefiind necesare alte acțiuni suplimentare din partea dvs.

Dacă aveți deja propriul domeniu:

1. Accesați Panoul Administrativ uKit

2. Accesați secțiunea Domenii

3. Dați click pe Conectare domeniu

4. Introduceți numele domeniului și dați click pe Conectare

5. Confirmați că sunteți proprietarul domeniului dând click pe butonul Da, am înregistrat acest domeniu.

6. Specificați serverele de nume uKit (ns1.ukit.comns2.ukit.com și ns3.ukit.com) prin intermediul Panoului de Control de la registratorul domeniului iar apoi selectați Am stabilit serverele de nume

7. Poate dura până la 24 de ore pentru ca modificările să fie aplicate (din cauza perioadelor diferite de actualizare a acestor informații pe internet).

După ce serverele de nume sunt verificate, website-ul va fi disponibil online prin intermediul domeniului conectat.

 

Subdomeniul standard precum site.ulcraft.com nu mai poate fi modificat după crearea website-ului. Pentru a alege un nou subdomeniu, trebuie să creați un site nou.

Însă, ca și alternativă, aveți posibilitatea să achiziționați un domeniu personalizat, precum site.com din secțiunea Domenii a Panoului Administrativ, sau să vă conectați propriul domeniu achiziționat anterior de la orice registrator de domenii.

 

Numărul de domenii pe care le puteți conecta la website-ul uKit este nelimitat.

1. Doar unul dintre domeniile conectate este principal. Vizitatorii subdomeniului și a domeniilor secundare vor fi redirecționați automat către cel principal.
2. Orice domeniu conectat poate fi setat ca și principal.

 

Dacă ați conectat un domeniu personalizat la website-ul uKit, puteți crea și o adresă personalizată pentru acesta, precum nume@domeniuldvs.com.

În primul rând, trebuie să creați căsuțele de e-mail prin intermediul unui serviciu extern, ex. Google Apps for Work. Apoi le puteți conecta prin adăugarea înregistrărilor necesare la domeniu, în cadrul secțiunii Domenii din Panoul Administrativ uKit.

Contactați furnizorul dvs. de hosting pentru e-mail și solicitați-le înregistrările care trebuie adăugate. Apoi, accesați Panoul Administrativ uKit -> Domenii -> Conectate la website -> click pe pictograma cu rotiță -> Înregistrări domeniu -> Adaugă. Pentru instrucțiuni pas cu pas despre cum să administrați înregistrările domeniului prin intermediul uKit, click aici.

 

Puteți adăuga și modifica înregistrările domeniului, precum A, CNAME, MX și TXT în orice moment, prin intermediul secțiunii Domenii din Panoul Administrativ uKit.

Pentru a adăuga/modifica înregistrările:

1. Autentificați-vă în contul uKit.

2. În partea de sus a ecranului, din meniul rulant, selectați website-ul dorit pentru care doriți să modificați informațiile.

3. În Panoul Administrativ accesați secțiunea Domenii.

4. Mergeți pe pagina Conectate la website și dați click pe pictograma cu rotiță din dreptul domeniului.

5. Selectați Modificați înregistrările domeniului din partea stângă și dați click pe Adaugă pentru a introduce informațiile dorite.

6. Dați click pe Salvează.

Notă: Pentru a adăuga alte înregistrări, precum SRV, vă rugăm să contactați echipa de Asistență Tehnică.

 

uKit are următoarele servere de nume:

ns1.ukit.com

ns2.ukit.com

 

SSL este un protocol securizat care vă permite să creați un canal sigur între website-ul dvs. și vizitatori.
Certificatul SSL este o semnătură unică digitală a website-ului care este necesar pentru a crea un canal securizat între client și server.

Certificatul SSL vă permite să:

  • Dovediți autenticitatea website-ului și a proprietarului acestuia
  • Oferiți criptarea datelor transmise
  • Vă protejați împotriva falsificării datelor atunci când acestea sunt transmise în rețea

HTTPS este un protocol securizat care vă permite criptarea datelor transmise în cadrul protocolului SSL.

Începând cu luna ianuarie 2017, browserele Firefox și Chrome etichetează ca site-uri sigure doar cele securizate prin HTTPS.

Puteți atașa un certificat SSL la website-ul dvs. uKit în mod gratuit. 

Înainte de activarea certificatului SSL, trebuie să conectați un domeniu propriu la website. Nu este posibil să activați un certificat la subdomeniile de tipul siteulmeu.ukit.me. Puteți achiziționa un domeniu din Panoul Administrativ uKit sau conecta unul deja achiziționat.

Conectarea unui certificat SSL la un website uKit se realizează în mod gratuit, nu trebuie să-l achiziționați de la registratori terți.

Notă: De acum, conectarea unui certificat SSL personalizat la un website uKit nu mai este posibilă.

Din momentul în care domeniul a fost conectat cu succes la website, în cadrul Panoului Administrativ, accesați secțiunea Certificate SSL:

Pe pagina care va apărea, dați click pe Activare SSL pentru a activat certificatul pentru website-ul dvs. Conectarea certificatului poate dura până la 1 oră:

După conectarea certificatului, website-ul va fi disponibil prin intermediul protocolului HTTPS.